facebook

Більшість бюджетників не відчує підвищення мінімалки – економіст

Для більшості бюджетників можливе підвищення мінімальної заробітної плати до рівня 3200 гривень не буде відчутним. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст, дректор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

rss-photo

“Прем’єр-міністр сказав, що уряд зобов’яже приватних підприємців платити зарплату не менш як 3200 гривень. Платити такі гроші бізнес не буде. Перейде на зарплату в конвертах. Або не оформлюватимуть, або братимуть на чверть, на половину ставки. Більшість бюджетників не отримають суттєвого підвищення. 3200 гривень – це мінімальна зарплата, але перший тариф установлять на рівні 1600 гривень. Це означає, що бюджетники з найнижчими зарплатами будуть отримувати 2 тисячі гривень замість 1,5 тисяч, які мають зараз. Тим, які отримують більше, не будуть перераховувати зарплату. Тобто зарплати бюджетників залишаться на тому ж рівні”, – сказав Охріменко.

За його словами, такий крок уряду може спровокувати стрімку девальвацію гривні.

“Якщо різко зросте зарплата, гривня так само стрімко знеціниться. Долар може за день підскочити вище за 30 гривень. Якби зарплату підвищували поступово, цього не відбувалося б”, – додав експерт.

Екс-міністр фінансів прокоментував заяви про мінімалку 3200 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...