facebook

Кордон з Польщею заполонили заробітчани– смажаться під сонцем цілодобово заради злотих

“Я стояла в спеку 32 години на кордоні, це було пекло“

На кордонах Західної України знову гігантські черги, сотні людей розтягнулися на кілометри аби потрапити за кордон.

Про це повідомляє Ua-reporter.com.

Так, у неділю, 2 серпня на КПП “Корчова-Краківець” зафіксували кілометрові черги, які ще й повільно тягнуться. Подекуди довалиться стояти не одну добу, адже черга вишикувалася на два кілометри.

“Ми вистояли сім годин, і це нам ще пощастило. Черга велика, кілометри на два, але тягнеться так, ніби це 10 кілометрів. Прикордонники дуже повільно пропускають, ретельно всіх перевіряють – як наші, так і українські. Пускають по 3-5 авто раз на годину (зазвичай – по 30 приблизно)”, – розповіла Вероніка Берневек, яка проживає у Польщі і прямувала на Львівщину на мікроавтобусі з іншими пасажирами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Вероніки Берневек у черзі машини з українськими, німецькими та польськими номерами, також багато заробітчан.

Ще довше стоять на кордоні в КПП “Чоп”, в сторону Угорщини, яка дозволила українцям транзит до країн ЄС.

“Я стояла в спеку 32 години на кордоні, це було пекло. З середи на четвер вночі ми приїхали на кордон, а переїхали тільки в п’ятницю. Їхали приватним мікроавтобусом. Легкові автомобілі пропускали швидко, пасажирські регулярні автобуси повільніше, а от приватні буси – це жах“, – ділиться Надія Притула, яка їхала в одну з країн Європи.

За її спостереженнями, в черзі стоїть багато бусів в Італію, які везуть передачі заробітчанам, а також автобуси до Німеччини, Іспанії.

У Держприкордонслужбі підтвердили, що на кількох пунктах пропуску – черги. У ПП “Ягодин”, наприклад, 2 серпня офіційно зафіксовано 500 машин на виїзд з України. Правда, прикордонники запевняють, що пропускають зі звичайною швидкістю – від 50 до 75 машин на годину.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...