facebook

Закладам освіти доручили готуватись до навчального року

Міністерство освіти і науки доручило керівникам закладів освіти розпочати підготовку до нового навчального року та опалювального сезону в умовах адаптивного карантину.

Відповідний лист підписаний в.о. міністра освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Згідно з рекомендаціями МОН, керівникам закладів освіти необхідно поінформувати учасників освітнього процесу та працівників про подовження адаптивного карантину та заборони, що діють на території України на період дії карантину в залежності від рівня епідемічної небезпеки в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Також у закладах освіти мають бути проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу, правил поведінки у закладах освіти, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, норм гігієни та виробничої санітарії, правил поведінки в громадських місцях, а також інстуктажі щодо поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, попередження травмування тощо.

Окрім того, закладам освіти необхідно мати декілька десятків назв різноманітних документів (правил, договорів, посадових інструкцій, наказів, протоколів, планів, актів, посвідчень перевірок, журналів тощо), що засвідчать готовність закладу до нового навчального року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Значна увага рекомендацій МОН присвячена стану пожежної безпеки в закладі освіти, стану електрогосподарства та утриманню території закладу освіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...