facebook

Унаслідок вибухів у Бейруті загинули 73 людини, поранені понад 3700 – міністр охорони здоров’я Лівану

Серед загиблих – генеральний секретар ліванської партії “Катаїб”. 

Внаслідок нищівного вибуху у столиці Лівана Бейруті загинуло щонайменше 73 людей, ще понад 3700 осіб – травмовано. Це перша офіційна інформація про кількість жертв.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Лівана Хасан Хамад, передає Al Jazeera.

“Це катастрофа у всіх сенсах цього слова”, – сказав Хамад в інтерв’ю декільком телеканалам, відвідуючи лікарню в ліванській столиці.

Серед загиблих – генеральний секретар ліванської партії “Катаїб” Назар Наджар’ян, повідомили у пресслужбі партії. Штаб-квартира партії, однієї з найстаріших партій в країні, розташована прямо біля морського порту, де стався вибух. Серед постраждалих – дружина і дочка прем’єр-міністра Лівану Хасана Діаба.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Причина вибуху залишається невідомою. За інформацією деяких журналістів з посиланням на джерела в армії Лівану, вибух міг статися через пожежу на складі з феєрверками, яка розповсюдилася на склад з нітратними добривами.

Однак Міністерство внутрішніх справ вважає, що головною причиною катастрофи були не феєрверки, а інші вибухові речовини, як повідомляє Нацагентство новин Лівану. Це може бути певний “вибухонебезпечний матеріал, що був конфіскований багато років тому. Можливо, нітрат”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...