facebook

Студентка з Польщі, яка жорстоко образила українку, заплатить штраф

Прокуратура в Польщі вирішила закрити справу проти дівчини, яку підозрювали в публічному приниженні громадянки України через її національність.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт відомства, документи про умовне припинення провадження проти дівчини вже направили до суду.

Йдеться про історію, яка трапилася в листопаді 2019 року. Тоді студентка Вармінсько-Мазурського університету розмістила в інтернеті відео, де скаржилась на українку, яка нібито зіпсувала їй поїздку, бо зайняла місце в потязі. При цьому дівчина використовувала образливу лексику на кшталт “українська кур*а”, “є**на прибиральниця”, “є**ь тих українських сте*в”.

Після цього університет відсторонив студентку від навчання й повідомив про інцидент в прокуратуру. Там вивчали справу майже 9 місяців, після чого вирішили не притягувати винуватицю до кримінальної відповідальності.

У прокуратурі зазначили, що дівчина раніше не мала проблем з законом, крім того, дотримувалася умов, які вказують на те, що надалі вона буде законослухняною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Припинити провадження збираються умовно з випробувальним періодом 2 роки. Також дівчину оштрафують на 2 тис. злотих, які вона повинна сплатити до Фонду допомоги скривдженим та постпенітенціарної допомоги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...