Чисті пісочні пляжі: курорт на Азові, де мало туристів навіть у розпал сезону

Тепле море Дальньої коси для ідеального відпочинку

Азовське море завжди славилося серед туристів теплою морською водою і затишком місцевих курортів на неглибокому узбережжі.

Пропонуємо побувати в одному з найцікавіших тутешніх місць та вирушити на Бердянську косу.

Це красива намивна коса і курортний куточок у Запорізькій області. Коса розташовується на Азовському морі, географічно відокремлюючи Бердянську затоку від самого моря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На косі – величезний вибір місць для відпочинку. Так, тут є 8 санаторіїв, 45 баз відпочинку і пансіонатів. Якщо хочете побувати в санаторії або пансіонаті, вирушайте на Ближню і Середню частину коси, а в пошуках дикого відпочинку варто поїхати на Дальню частину півострова. Але – про все по порядку.

Чому тут варто побувати?

Насамперед сюди їдуть за затишним відпочинком подалі від галасливих туристів. Це також ідеальне місце для відпочинку з дітьми, адже море в цих місцях неглибоке і тепле.

Влітку вода на узбережжі прогрівається досить швидко, досягаючи 28 градусів, а у жаркі дні – ще більше, розповідає РБК-Україна Валерія Микульська – телеведуча і блогер, яка досліджує цікаві місця України.

“У акваторії басейнів Атлантичного океану наш рідний Азов вважається одним з найменших. Але унікальність його – просто безцінна. До того ж, тут відпочивати корисно для здоров’я. Посудіть самі: повітря біля курортів пронизане іонами йоду, брому, різними солями і мікроелементами. Це тому, що у воді Азовського моря міститься ціла “таблиця Менделєєва”. У ній нараховують 92 хімічних елементів, які оздоровлюють і насичують організм через шкіру”, – пояснює Валерія.

Також місця припадуть до душі й тим, хто шукає безлюдні пляжі, зазначає тревел-блогер.

Бердянську косу прийнято розділяти на три основні частини – Ближню, Середню і Далеку коси.

“Характерно, що на березі перших двох знаходиться багато пансіонатів і різноманітних гостьових будинків відпочинку. Їх так багато, що мені здається, ви знайдете собі “відпусткове” житло навіть у високий сезон”, – говорить Валерія.

Але за справжніми “робінзонівськими” емоціями та враженнями варто відправитися на самий край, на Дальню косу. Туди, до речі, регулярно курсує міська маршрутка з Бердянська.

Частина Бердянської коси офіційно визнана природним заповідником державного значення.

“Чисте тепле море і пейзажі заповідника не залишать байдужими навіть розбещених зарубіжними курортами туристів”, – впевнена блогер.

Як дістатися до цього місця?

Шлях до курортної коси в будь-якому випадку пролягає через місто Бердянськ. Діставшись до міста на поїзді, можна сісти на маршрутку. Добре, що їх тут достатньо, і немає потрібні чекати транспорту по кілька годин. Автобуси ходять більш-менш регулярно.

Наприклад, у Бердянську можна сісти на маршрутку №17, яка вирушає з мікрорайону “Гора”, слідуючи до аквапарку на Ближній косі.

Також вам підійде маршрутка №15, яка йде від зупинки “Автовокзал” у Бердянську аж до Дальньої коси, де знаходиться її кінцева станція. Ще один варіант – сісти на маршрутку №15. Вона їде з різних районів Бердянська, і на ній без проблем можна добратися й до Дальньої коси.

Сюди з Бердянська можна дістатися і на таксі. Воно коштує порівняно недорого – близько 200 гривень аж до найбільш віддаленого куточка півострова.

Оля

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

12 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

57 хв. ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

2 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago