facebook

Свідома провокація: у Зеленського жорстко відповіли Лукашенку на закиди щодо виборів

Офіс Президента обурився заявою поки ще чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Той сьогодні заявив, що Україна начебто “наказує” білоруській владі провести повторні вибори.

Офіс Президента обурився заявою поки ще чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Той сьогодні заявив, що Україна начебто “наказує” білоруській владі провести повторні вибори.

У Зеленського наголосили, що Україна поважає географічні та політичні кордони кожної нації та не втручається у вирішення питань про вибори або чиюсь перемогу на них. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Реакція Офісу Президента на звинувачення Лукашенка
У Зеленського вирішили нагадати Лукашенку про коректність, цивілізованість і виваженість публічних заяв. Там також закликали його тримати себе в руках, незважаючи на емоційний стан.
В Офісі Президента також зазначили, що гучні заяви білоруської влади про начебто вплив України на вибори в Білорусі свідчать про недовіру, як всередині країни, так і з боку міжнародних партнерів. А голос багатотисячних протестів не заглушити.
Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? До чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?
– наголосили в ОП.

Водночас Україна знову нагадала Білорусі про її безвідповідальні кроки в справі вагнерівців. Зокрема, в ОП вважають, що звільнення бойовиків, які воювали на Донбасі та передача їх Росії свідчить про нехтування Мінськом дружбою з Україною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Насамкінець у Зеленського порадили Лукашенку поважати право білорусів на життя і свободу. Мовляв, від цього залежатиме не лише майбутнє Білорусі, а й майбутнє самих посадовців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...