“Кара Божа”: директорка спецшколи публічно ображала дітей з інвалідністю

На Рівненщині з профілю директорки Костопільської спецшколи у Facebook з’явився коментар, де діти з інвалідністю фактично названі «карою Божою».

На Рівненщині з профілю директорки Костопільської спецшколи у Facebook з’явився коментар, де діти з інвалідністю фактично названі «карою Божою».
Це викликало обурення в очільниці громадської організації, що опікується дітьми з інвалідністю, Маріанни Онуфрик, яка зробила цю історію публічною. За її словами, схожі коментарі Марії Шами – непоодинокі.

Проте сама директорка причетність до авторства заперечує й планує звернутися у поліцію, пише zaxid.net.

Керівниця ГО «Соціальна Синергія» Маріанна Онуфрик опублікувала скріншот коментаря, який нібито залишила директорка Костопільської спецшколи Марія Шама. Маріанні, яка виховує дитину з інвалідністю й відстоює право на сім’ю таких дітей, Марія Шама відповіла: «А якщо у вас така дитина є, то вас Бог мало покарав».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сама Марія Шама сказала у коментарі «Суспільному», що вже кілька днів не заходила у соцмережі і такий коментар не писала. За словами директорки, у спецшколі у неї постійно відчинений кабінет, відтак доступ до її комп’ютера й ноутбука мають інші працівники закладу.

«Я є у Facebook, але я такого не писала. Звідки я знаю ту людину, чи є в неї діти, я такого взагалі не могла написати, ви що. Мені що, потрібні зайві проблеми? Могли підставити, в школі таке робиться, що могли що завгодно зробити», – сказала директорка Костопільської спеціальної школи Марія Шама.

Маріанна Онуфрик розповіла Суспільному, що коментаторка Марія Шама часто залишає коментарі під дописами, що стосуються постанови уряду №586, вступаючи у полеміку з тими, хто відстоює право дітей на сім’ю. Це була відповідь під коментарем у дописі нардепа Павла Сушка. Сама ж постанова ускладнює прийом дітей до інтернатів.

Також Марія Шама розповіла, що була шокована від активності своєї сторінки, коли зайшла у Facebook. Вона запевнила, що звертатиметься у поліцію, аби там встановили, хто писав від її імені.

Спецшкола, яку очолює Шама, підпорядкована обласній раді, контракт з нею закінчується вже у грудні. У зв’язку з цим, за словами директорки, в закладі «склалася нездорова атмосфера».

У школі, яку Шама очолює з 2018 року, навчаються діти з порушеннями опорно-рухового апарату і психічними розладами.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

5 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

5 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

8 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

9 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

11 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

13 години ago