facebook

“Чекає моєї смерті”: Філарет здивував заявою про Епіфанія

Філарет поскаржився на плани предстоятеля ПЦУ Епіфанія зайняти його резиденцію в Києві після смерті. Почесний патріарх також висловив думку, що в боротьбу з Київським патріархатом УПЦ втягнутий президент України Володимир Зеленський.

Філарет зазначив, що хоч йому і йде 92−й рік, але “Бог дає силу і розум далі служити незалежній українській церкві”. Про це передає Pavlovsky News у Facebook.

Річ у тому, що у зв’язку зі зняттям з реєстрації УПЦ КП майно Київського патріархату належить Православній церкві України, включаючи резиденцію Філарета за адресою вулиця Пушкінська, 36. З усім тим ніхто його не збирається виганяти.

На думку Філарета, в ПЦУ просто чекають його смерті.

“Наприклад, це приміщення, яке я побудував, Епіфаній переоформив на себе. Тобто на ПЦУ. На ПЦУ переоформлений і наш будинок на Десятинній. Вони чекають моєї смерті. Поки я живий я маю тут право жити. А коли я помру, Епіфаній хоче увійти сюди на правах предстоятеля ПЦУ. Так планується. Але все від Бога залежить”, − розповів він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Філарет вважає, що проти Київського патріархату умишляють лихе і ПЦУ, і Константинополь, і президент України, і навіть Держдепартамент США.

Також патріарх зазначив, що вже пів року як не було винесено жодного рішення на користь УПЦ КП. Реєструвати нову церкву − замість спроб відновлювати стару реєстрацію за порадою міністерства культури − Філарет не хоче, бо втратить тоді можливість відстоювати в судах майно УПЦ КП.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...