facebook

Школа VS вірус: по Україні стрімко закриваються заклади освіти

Миколаївська та Київська області б’ють рекорди.

На Київщині у місті Васильків закрили на карантин середню школу №2 після того, як у одного зі вчителів лабораторно підтвердили захворювання на COVID-19.

Про це повідомив мер міста Володимир Сабадаш на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, хворий учитель контактував зі вчителями молодших класів, але не спілкувався зі школярами – наразі він знаходиться на лікарняному.

Так, 356 учнів і 21 учитель протягом двох тижнів будуть зобов’язані перебувати на ізоляції. Навчальний процес триватиме дистанційно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вчителі 5-7 класів зможуть продовжити навчальний процес у звичайному режимі вже з понеділка, лише у випадку негативних результатів тесту на коронавірус. Для вчителів та учнів 1-4 класів ситуація не змінилася – карантин. Такі інструкції Міністерства охорони здоров’я, – заявив Садабаш.

На самоізоляцію відправилися і учні 7 класу загальноосвітньої школи № 19 у Миколаєві, пише Суспільне. Мати однієї зі школярок повідомила керівництво закладу про те, що у доньки підтвердився діагноз COVID-19.

З 2 вересня клас працює на дистанційному навчанні. Клас ми обробили, він закритий, ‒ розказав директор школи Олексій Ільїн.

Тим часом у Вінниці коронавірус виявили у третьокласника, який встиг сходити першого вересня до школи.

Невтішна ситуація і в дошкільних закладах.

У дитячому садку № 71 в Миколаєві захворіла помічниця вихователя однієї з дев’яти груп. Після того, як ПЛР-тест показав позитивний результат у жінки, її відправили додому. Двадцятьох дітей групи, з якою займалась помічниця, відправили на самоізоляцію.

В дошкільному навчальному закладі № 95 теж захворіла помічниця вихователя. Спершу у жінки підвищилася температура до 38 градусів, після чого тест ПЛР показав позитивний результат. Жінка перебуває на лікуванні із 26 серпня в Миколаївській міській лікарні № 1. На самоізоляції теж знаходяться вихователька та діти, з якими контактувала жінка.

24 дитини і дві особи персоналу обстежені лікарями. Дітям діагноз не підтвердили, а працівники тільки вчора здали аналіз на ПЛР. Очікуємо результати. Закінчується карантин 3 вересня, тобто наступного дня, за вдалого розвитку подій, ми маємо приймати вже дітей, ‒ повідомила завідувачка дитячого садочка № 95 Леся Волощук.

Нагадаємо, з початком нового навчального року працівники закладів освіти повинні дотримуватись всіх правил проведення «безпечного» навчання, а саме користуватися антисептичними засобами, дотримуватися відповідної дистанції та використовувати маски.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...