facebook

У Донецькій області горіла старовинна церква

Свято-Петропавлівська церква – один з найстаріших храмів Горлівської і Слов’янської єпархії УПЦ Московського патріархату.

У місті Лиман Донецької області загорілася Свято-Петропавлівська церква середини XIX століття. Про це повідомляє ДСНС у вівторок, 8 вересня.

Відзначається, що сьогодні о 13:58 на телефон служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в храмі на вулиці Петропавлівській.

“Бійці 21-го Державного пожежно-рятувального загону, які прибули на місце події, з’ясували, що горить Свято-Петропавлівська церква. Рятувальники негайно приступили до гасіння пожежі. З огляду на те, що будівля храму дерев’яна і спостерігалося щільне задимлення, було оголошено підвищений номер виклику №2”, – йдеться в повідомленні.

До гасіння залучили 33 людини особового складу та дев’ять одиниць техніки. Площа пожежі становила 200 кв. м і швидко поширилася на 600 кв. м.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на 16:06 пожежу вдалося локалізувати, а о 17:10 – загасити. Ніхто не постраждав. Але судячи з оприлюднених фотографій, будівля церкви знищена повністю.

Свято-Петропавлівська церква – один з найстаріших храмів Горлівської і Слов’янської єпархії УПЦ Московського патріархату. Церква була побудована в 1848 році. До неї на цьому місці з 1700 року стояв старий храм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...