facebook

Українські діти більше не побачать снігу – всьому виною глобальне потепління

Еколог розповіла про проблеми, які через це виникнуть.

Україну більше не наздоженуть суворі снігові зими через глобальне потепління, яке вплине на клімат в нашій країні. Степова зона, характерна для Південної України, внаслідок переміщення кліматичних зон на північ, торкнеться Києва. Про що повідомила еколог Людмила Циганок для видання УНІАН.

Крім підвищення середньорічної температури, будуть спостерігатися зміни природного біологічного різноманіття, за словами еколога. “Очікувати снігові та морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, вкрай оптимістично”, — доповнила вона.

Вчені та експерти досі проводять дискусії щодо можливості гальмування зміни клімату, проте адаптуватися до цієї непростої ситуації слід вже зараз. Відсутність снігових ЗИМ в Україні негативно позначиться на аграріях, так як будуть посилені руйнівні явища вітрової ерозії в умовах грунтової та атмосферної посухи. Посилення відбувається на тлі інтенсивного підвищення температури повітря, слабкого зволоження грунту з осені, відсутності зімкнутого травостою і критичної вологозабезпеченості навесні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...