facebook

Від Тоскани до Сардинії. По всій Італії влада вилучає вілли та яхти російських олігархів, щоб натиснути на РФ — Reuters

В Італії конфісковано активи російських олігархів на загальну суму понад $150 млн, пише міжнародне інформаційне агентство Reuters. Незабаром очікуються нові арешти

Італійська поліція вилучила вілли та яхти вартістю 143 млн євро ($156 млн) у п’яти високопоставлених росіян, які були внесені до санкційних списків після нападу Москви на Україну, заявив у суботу уряд країни.

Розкішну нерухомість було конфісковано в одних із найпрестижніших італійських локацій — на острові Сардинія, на озері Комо та в Тоскані, — а дві суперяхти схопили на причалах у північних портах.

Поліцейські операції були частиною скоординованих заходів західних держав, покликаних покарати багатих росіян і спробувати змусити президента Володимира Путіна вивести свої війська з України.

Згідно списку, опублікованого офісом премʼєр-міністра Маріо Драґі, найціннішим активом, що наразі перебуває в руках поліції, є 65-метрова яхта «Lady M» вартістю 65 млн євро. Вона належала найбагатшому росіянину Олексію Мордашову.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Її конфіскували в порту [міста] Імперія.

Друге розкішне судно, «Lena», було затримано в сусідньому порту Сан-Ремо. Воно коштувало близько 50 млн євро і належало Геннадію Тимченку, якого Путін називав одним зі своїх соратників.

Було конфісковано також віллу бізнесмена-мільярдера Алішера Усманова вартістю 17 млн євро, що розташована на середземноморському острові Сардинія. А у депутата російського парламенту Олега Савченка відібрали його будинок 17 століття, що розташований біля тосканського міста Лукка і коштує близько 3 млн євро.

Неназвану кількість обʼєктів нерухомості на озері Комо вартістю 8 млн євро було конфісковано у ведучого державного телеканалу [РФ] Володимира Соловйова, який, як повідомляється, скаржився в ефірі російського телебачення, коли минулого місяця дізнався, що ризикує втратити свої італійські вілли.

«Але ж ви нам казали, що Європа має священні права власності», — цитує його [американське видання] The Daily Beast.

За останні 20 років російські олігархи купили чимало вілл у найкращих італійських локаціях, і, як повідомляють джерела, найближчими днями очікуються арешти нових активів.

Уродженець Узбекистану металургійний і телекомунікаційний магнат Усманов добре відомий в Італії тим, що володіє чималою кількістю нерухомості на Сардинії. При цьому, як повідомляють італійські ЗМІ, Мордашову належала вілла вартістю близько 66 млн євро ($72 млн) на цьому острові.

За оцінками журналу Forbes, до введення санкцій статки Мордашова — із врахуванням активів всієї його родини — складали $29,1 млрд.

Мірко Іділі, координатор профспілки CISL на Сардинії, попередив, що санкції та скорочення присутності багатих росіян цього літа можуть негативно вплинути на економіку острова та поставити під загрозу понад 1 тис. робочих місць.

У пʼятницю відділ фінансової розвідки Банку Італії доручив італійським банкам терміново повідомити про всі заходи, вжиті для заморожування активів осіб та організацій, включених до списку ЄС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...