facebook

Під загрозою половина України: синоптики оголосили на сьогодні перший рівень небезпеки – карта

Подібні погодні умови вимагають від громадян прояву обережності та уважного ставлення до можливих змін обстановки, особливо у місцях з високою ймовірністю підтоплень та погіршення видимості на дорогах

На території України прогнозуються небезпечні метеорологічні явища, про які населення попереджають синоптики. Протягом цієї ночі у західних (крім Закарпатської), північних (крім Сумської) та Вінницької областях очікуються значні опади у вигляді дощу, що супроводжується підвищенням рівня метеорологічної небезпеки до жовтого.

Докладніше про те, що синоптики попередили про аномальне метеорологічне явище, інформує Укргідрометцентр у мережі Facebook.

Прогноз погоди Київської області та Києва на 6 жовтня також вказує на хмарну погоду з невеликими опадами. Протягом дня в окремих районах області можливий дощ, а у Києві очікується помірний дощ. Вітер переважно південного напрямку зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря на Київщині вночі становитиме від 11 до 16 градусів тепла, а вдень — від 16 до 21 градуса. У Києві температура вночі очікується в межах 14-16 градусів, удень – 18-20 градусів. Синоптики наголошують, що вночі 6 жовтня на Київщині та столиці можливий сильний дощ, що також відповідає жовтому рівню метеорологічної небезпеки. Мешканцям рекомендується заздалегідь підготуватись до погіршення погодних умов та враховувати їх при плануванні своїх поїздок та активностей на свіжому повітрі.

Прогноз погоди по всій Україні на 6 жовтня передбачає хмарна погода з дощами та грозами в окремих регіонах. Вночі значні дощі можливі у західних (за винятком Закарпатської) та північних (крім Сумської) областях. Вдень очікуються місцями в Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Київській та Чернігівській областях. Водночас у східних регіонах, а також у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та на території Криму опадів не очікується, що створює сприятливі умови для проведення сільськогосподарських та інших вуличних робіт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вітер протягом дня змінить напрямок: уночі він буде переважно південним, а потім перейде на північно-західний, залишаючись з тією самою швидкістю 5-10 м/с. Температурні коливання також відрізнятимуться залежно від регіону. Так, у західних областях України вночі стовпчики термометрів опустяться до 7-12 градусів, а вдень температура триматиметься на рівні 10-15 градусів. На решті території країни вночі температура становитиме 11-16 градусів, а у прибережних районах морів – 17-20 градусів. Вдень у більшості регіонів температура підніметься до 22-27 градусів, проте у північних областях та на Вінниччині повітря прогріється до 16-21 градуса.

У погодних умовах Служба з надзвичайних ситуацій та метеорологи настійно рекомендують жителям та гостям України бути пильними та враховувати прогнозовані погодні зміни. Водіям слід бути особливо уважними на дорогах в умовах дощу та можливого погіршення видимості. Пішоходам також важливо бути обережними, особливо при переході проїжджої частини в умовах дощу та слизької дороги.

Крім того, враховуючи прогноз про грози та сильні дощі у низці регіонів, можливі локальні підтоплення, особливо в низинних ділянках та на дорогах, що може стати причиною труднощів у русі транспорту. У зв’язку з цим мешканцям населених пунктів, які перебувають у зоні підвищеного ризику, рекомендується заздалегідь підготувати необхідні речі та продумати заходи на випадок погіршення ситуації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...