facebook

В Польщі на 23 тисячі злотих оштрафували двох українців, які проїхали пів Європи без відпочинку [+ФОТО]

Двох українських водіїв зупинили правоохоронці поблизу Любліна після майже 36-и годин шаленої їзди.

У суботу, 12 вересня, у Копаніні інспектори воєводської інспекції автомобільного транспорту в Любліні зупинили вантажний автомобіль із причепом, що належав словацькому перевізнику. Після зупинки водій стверджував, що він єдиний керував транспортним засобом, а інший українець, котрий перебував в салоні, був пасажиром.

Перевіривши карту цифрового тахографа та дані самого тахографа, виявилося, що водій збрехав. Насправді він з напарником по черзі керували вантажівкою, та ще й пішли на хитрість, аби обманути тахограф.

Після ідентифікації пасажира виявилося, що він був іншим водієм, але під час зупинки для огляду його карта водія вже знаходилася поза тахографом.

Ретельний огляд показав, що водії в четвер, 10-го вересня, о 22:40 год. виїхали з Іспанії. Потім у п’ятницю, 11 вересня, о 19:03 год., водії помінялися місцями, і їхали безперервно до 5:12 год. ранку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Потім водії помінялися місцями, а другий водій вставив карту в тахограф. Перший, навпаки, дістав свою картку і прикинувся пасажиром під час зупинки для огляду.

Загалом їхня подорож тривала 35 годин і 50 хвилин: з Толедо в Іспанії до Копаніни — маршрутом через Іспанію, Францію, Італію, Словенію, Угорщину, Словаччину та Польщу.

Найдовший відпочинок становив 1 годину і 13 хв. Водії, мабуть, так би й продовжили свій маршрут до місця призначення, тобто до Єкатеринбурга в Росії, якби не зупинка для інспекції в Любліні. До слова, довжина їхнього трансконтинентального маршруту становила понад 6000 км.

За скоєне правопорушення водіям та перевізнику довелось заплатити 23 тисячі злотих штрафу. Лише після належного відпочинку українські водії змогли продовжити свою подорож, — повідомляє Інспекція дорожнього транспорту в Любліні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...