facebook

Пожежі на Луганщині охопили понад 20 тис. гектарів, гасіння триває

У Луганській області станом ранок суботи продовжується гасіння 7 основних осередків, з яких 1 осередок локалізовано, орієнтовна площа пройдена вогнем складає понад 20 тис. га. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України, передає УНН.

“Авіацією ДСНС протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 123 скиди (396 тон води). З початку гасіння пожеж 183 скиди (646 тон води). В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області загинуло 8 осіб, травмовано 18 осіб. Вважаються зниклими безвісті 4 особи. Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

“Для гасіння залучено 2 тис. 296 чоловік та 216 одиниць техніки, з них від ДСНС 472 чоловіки особового складу та 122 одиниць техніки, у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти МІ-8. Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Гасіння пожеж ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період), внаслідок чого вогонь швидко розповсюджується на значні площі”, — повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також зробив низку доручень щодо ліквідації наслідків пожеж на Луганщині, зокрема, щодо надання допомоги родичам загиблих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляв УНН, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 кримінальних проваджень. Один із осередків масштабних пожеж ліквідували сьогодні, гасіння вогню триває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...