facebook

“Пішов слідами батька”: зворушлива історія курсанта шокувала всіх – сльози на очах. Їх поховають поруч

Курсанта, який загинув 25 вересня в авіакатастрофі недалеко від Чугуєва Олександра Скочкова вже завтра, 7 жовтня поховають у Мелітополі поруч із батьком. Варто зазначити, що життя батька Ігоря Скочкова обірвалося у 2014 році під час аварії літака Іл-74 на Луганщині.

Похорон Скочкова-молодшого відбудеться 7 жовтня. Про це розповіла мама загиблого героя Оксана Скочкова, повідомляє “Громадське”.

«Він був гідним льотчиком, щирим, добрим, справедливим. Насті (сестрі — ред.) він замінив батька. Я просто не знаю… Його батько теж був таким. Він був гідним свого батька», — сказала Оксана Скочкова.

Загиблого курсанта Олександра Скочкова поховають завтра, 7 серпня, в Мелітополі. Йому було лише 20 років. Він пішов в авіацію слідом за своїм батьком Ігорем Скочковим, той був штурманом авіаційної ескадрильї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади ЗСУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Батько також загинув у небі: 14 червня 2014 року над Луганськом незаконні збройні формування РФ збили військовий транспортник Іл-76, внаслідок чого загинули 40 десантників і 9 членів екіпажу.

Скоков-молодший навчався на третьому курсі університету імені Кожедуба, він хотів стати штурманом, як і його батько. Але 25 вересня 2020 року загинув.

Курсанта одного разу запитали, чи не боїться він повторити долю свого батька, який загинув у небі. Тоді юнак заперечив, що в одну вирву снаряд двічі не влучає, повідомляє Арміяінформ. згодом з моторошною точністю повторив долю свого батька: обоє згоріли під час авіакатастрофи.

Нагадаємо, сьогодні, 6 жовтня, на майдані Свободи в Харкові відбулась церемонія прощання із 25 військовими, які загинули в авіакатастрофі АН-26. На ній були присутні близько 600 людей. Рідні сиділи на стільцях поряд із фотографіями загиблих. Їм підвозили для прощання труни.

Також Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження 27 військовослужбовців, що знаходилися на борту літака, що розбився під Чугуєвом літака, медалями “За військову службу Україні”. 26 військовослужбовців нагороджені посмертно. Указ про це опубліковано на сайті глави держави.

Сьогодні президент з дружиною взяли участь в церемонії прощання з 18 загиблими курсантами та сімома льотчиками.

Літак АН-26, на якому здійснювали навчальний політ, зазнав аварії 25 вересня біля 20:50, впавши на автодорогу Київ-Харків-Довжанський, неподалік від Чугуєва. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці. Один курсант помер в лікарні і ще одному пощастило вижити. За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...