facebook

Робота для українських заробітчан у Польщі: експерт розповів про погіршення ситуації

Від початку карантину кількість українців, які хочуть працювати в Польщі, зросла на 17%.

Про це пише gazeta.ua.

Робота, яку пропонують українцям, змінилась

“Робота, яку пропонують українцям, змінилась. Найважче зараз знайти працю жінкам. Так сталося, що під час пандемії, частина поляків повернулася додому і ті галузі, які брали на себе українці, затребувані у поляків. Це стосується торгівлі в магазинах, обслуговуванні готелів, праця нянями. Фактично робота є лише на великих підприємставх, будівництві та заводах біля невеличких міст”, – розповідає директор кадоровї агенції “Глобал” Віктор Дунаєнко.

За годину роботи чоловіками в середньому платять 127 грн, жінкам — 98 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Найбільша проблема з роботою у великих туристичних містах: Краків, Гданськ, Сопот. Вони не мають великих промислових виробництв і знайти будь- яку працю там проблемно. Зате невеличкі околиці під Варшавою, Краковом, Вроцлавом мають великі заводи зі збору та фасування продукції і там знайти працю нескладно. Також роботодавці змінили ставлення щодо працівників і тепер більшість крупних компаній будують хостели чи купують будинки прямо поряд з виробництвом. Це дешевше працівникам, бо місце в такому коштує 1400 грн з людини і вигідніше працедавцям. Раніше компанії, які допомагають знайти роботу, самі знімали хостели для проживання, тому це виходило дорожче”, – додає Віктор.

Більшість вакансій для українців стали безкоштовними. Тепер компаніям, які займаються пошуком працівників, платять роботодавці.

“В деяких випадках потрібно оплатити “запрошення” на роботу. Воно коштує в межах 250-300 гривень. Також українці масово почали подаватись на тимчасові карти побуту по роботі. Більшість тут планує залишитися надовго”, – каже Віктор.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...