facebook

Продовжує битися: вагітна дружина пацієнта Львівської лікарні подарувала його серце іншому чоловікові

У Львові вагітна дружина 28-річного пацієнта лікарні подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Завдяки цьому у Львові троє людей отримали шанс на повноцінне життя. У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у ніч проти 21 листопада пересадили серце і дві нирки. Реципієнти й медики щиро дякують родині донора.

Найскладнішою була операція з пересадки серця. Вона тривала від опівночі до сьомої ранку. Зараз пацієнт уже у відділенні інтенсивної терапії. Поки все під контролем.

Одну з нирок донора отримав 51-річний львів’янин, який десять років мав хронічну хворобу нирок, і останні два був на діалізі. Другу — киянин, якому у 2012 році вже пересаджували нирку в Білорусі, але вона втратила свої функції, і від березня він був на замісній нирковій терапії. Обидві операції пройшли добре, нирки функціонують.

“Цієї ночі у нас пересаджено серце і дві нирки! Три людини отримали свій шанс! Не за кордоном, а в Україні, у Львові. Донор — молодий чоловік, 28 років. Інсульт. Ми тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер. Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство. Це були мама, сестра і вагітна їхнім первістком дружина. Вона першою без зайвих розмов погодилася підписати документи. Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися. Його отримав 36-річний житель Костянтинівки, тато двох дітей. Власне серце у нього було збільшене в чотири рази! Це наслідок перенесеного у дитинстві грипу з ускладненням”, — повідомив керівник лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, побажавши міцного здоров’я реципієнтам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, родині донора — велика подяка.

“Ми глибоко співчуваємо вашій втраті і сподіваємося, що розуміння того, що три людини продовжать жити завдяки вашому непростому рішенню, хоча б трішки применшить біль. Світла пам’ять донору. Міцного здоров’я реципієнтам!», — додав Самчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...