facebook

Вчителі ходять на роботу з температурою: керівниця департаменту освіти закликає не вдаватися до таких кроків

Керівниця департаменту освіти Одеси та освітній експерт у Києві закликають вчителів не йти на самопожертви.

Вчителі різними способами збивають температуру і йдуть на роботу, адже бояться, що не отримають гроші за лікарняний. Або ж йдуть до школи із симптомами грипу через те, що не хочуть пропускати уроки. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич. Вона закликає вчителів не йти на такі самопожертви, адже лікарняні оплачуються в повному обсязі, а проведення уроків з підвищеною температурою – не вартують того. Зараз наша професійна звичка хворіти на ногах грає дуже погану партію, – написала директорка. Олена Буйневич пояснює, що лікарняний, в більшості, оплачується у розмірі 100% від окладу, а не 50. Колеги, ви наражаєте на небезпеку найцінніше – своє і дитяче здоров’я. Ніякі уроки, при всьому моєму фанатичному ставленні, цього не вартують, – додала директорка департаменту освіти. Яка ситуація з оплатою лікарняних в інших регіонах та яке відношенням вчителів до власного здоров’я журналістам «Всеосвіти» розповів експерт з проведення інституційного аудиту в закладах ЗЗСО в місті Києві Володимир Онацький.

Ми були свідками того, що хворі учні й хворі вчителі ставали джерелом інфекції для інших, тому навіть примушували колег йти на лікарняні, – зазначив експерт. За його словами у вчителів дуже велике навантаження, бо окрім учительських годин, практично кожен залучається до роботи на групі продовженого дня, або до гурткової роботи. Але працювати хворим – це не вихід. Одна колега телефонувала мені минулого тижні. Вона перебуває на лікарняному після операції. Десь почула, що лист непрацездатності оплачуються лише 50%, збиралася вийти на роботу. Я заспокоїв її, адже вона отримає всі кошти, які мала б отримати. Отже, людина заспокоїлась і відновлюється після операції. Хоча треба чесно сказати, що таке ставлення до педагогів не в усіх школах, – сказав Володимир Онацький. Пан Володимир додав, що якщо вчитель пропрацював у школі 8 років і більше, а переважна кількість педагогів має саме такий стаж, то оплата лікарняного нараховується у розмірі 100% від середньої зарплати працівника. Виключення становить випадок самоізоляції працівника при захворюванні на ковід, тоді оплата лікарняного – 50%.

Нагадаємо, раніше ми писали про роз’яснення освітнього омбудсмена, як саме оплачується праця педагогів на самоізоляції через COVID-19 та які є нюанси.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...