facebook

В усіх лікарнях України після смерті пацієнтів на Львівщині перевірять обладнання, – Степанов

За словами очільника МОЗ, на місце події направлено комісію

В усіх лікарнях України будуть проведені перевірки обладнання після смерті у Львівській області двох пацієнтів, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у Фейсбук.

За словами Степанова, після вимкнення електропостачання в Жовківській лікарні, медики боролися за життя пацієнтів за допомогою мішка Амбу. Проте їх не вдалося врятувати.

Зазначається, що лікарня, в якій сталася трагедія, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично. Внаслідок цього в Україні проведуть перевірки обладнання в лікарнях. “На місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 27 листопада на Львівщині в реанімації лікарні через відсутність електропостачання померли двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства через необережність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...