facebook

На зміну спекотній погоді прийдуть заморозки та дощ зі снігом: синоптики дали прогноз в Україні на осінь

За прогнозами синоптиків, після 15 вересня в Україні похолодає.

Перші тижні вересня в Україні будуть теплими, а після 15 вересня температура почне повільно, але стабільно знижуватися.

Про це “Сегодня” розповіла заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргидрометео НДІ НАН України Вазіра Мартазінова.

“До кінця вересня різко похолодає, аж до заморозків”, – повідомила вона.

А ось народний синоптик Леонід Горбань впевнений, що осінь прийде навіть раніше 15 вересня, за його розрахунками вже 11-13 числа задощить, і стовпчик термометра вдень не підніметься вище 20 градусів, а вночі опуститься нижче +5.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Народний синоптик розповів, що у жовтні погода в Україні буде класичною осінньою, але різною в північних і південних регіонах. Якщо на півдні тепло збережеться і температура повітря вдень дійде до +22, на півночі буде на 5-7 градусів холодніше. Місяць очікується дощовим, по кілька днів поспіль буде негода, переможемо днями з сонячною, але нежаркій погодою.
Мартазінова також обіцяє прохолодний жовтень, хоча і з двома періодами “золотої осені”: 4-5 днів перед Покровою (14 жовтня) та 3-5 днів після 20 числа.

За прогнозом Горбаня, листопад буде холодним. Перші провісники зими у вигляді сильних холодних дощів можливі вже 7-8 листопада, потім після короткого прояснення вони повернуться, але вже з мокрим снігом. Після 15 листопада буде прохолодно, аж до нічних заморозків. Синоптики прогнозують, що наприкінці листопада до нас прорветься холодний атмосферний фронт із Сибіру, який принесе морози і дощ зі снігом.

Нагадаємо, погода в вересні-2019 в Україні буде теплою і з помірними опадами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...