facebook

Кабмін оголосив локдаун в Україні у січні: що заборонять

Локдаун в Україні введуть з 8 січня по 24 січня 2021 року. Його в уряді назвали так званими зимовими канікулами заради безпеки громадян.

Локдаун в Україні введуть з 8 січня по 24 січня 2021 року. Його в уряді назвали так званими зимовими канікулами заради безпеки громадян.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив на позачерговому засіданні в середу, 9 грудня. Воно транслювалося онлайн на YouTube-каналі КМУ (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“До кінця року залишилося три тижні й уряд вирішив не вводити жорсткий карантин. Але з 8 по 24 січня включно в Україні будуть посилені карантинні обмеження. Назвемо їх “Зимові канікули заради безпеки”, – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це робиться для того, щоб не допустити поширення нової потужної хвилі COVID-19, яка може настати зокрема і після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть запроваджуватися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом новорічно-різдвяних свят. При цьому держава залишає за собою право вводити карантин невідкладно, якщо буде різке зростання кількості захворівших.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Посилений карантин передбачатиме заборону роботи:

кафе, барів, ресторанів (крім на винос та доставку, й закладів харчування в аеропортах);

магазинів непродовольчих товарів;

кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;

торговельно-розважальних центрів;

проведення будь-яких розважальних, спортивних чи культурних масових заходів.

На канікули відправлять всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Водночас працюватимуть:

продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі;

відповідно, дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією.

салони краси та перукарні – тільки за попереднім записом, без очікування в приміщенні.

торгівля непродовольчими товарами – тільки на ринках або доставка.

Крім цього, з обмеженнями “помаранчевої” зони продовжить працювати громадський транспорт. В уряді пояснюють, що це необхідно, щоб люди могли їздити на роботу на ті підприємства, які працюватимуть у період посиленого карантину.

Відзначимо, що в Новорічну ніч дозволили закладам громадського харчування продовжити роботу до 01:00 замість 22:00.

Також Кабмін вирішив продовжити карантин і режим НС в Україні до 28 лютого 2021 року.

Локдаун (англ. Lockdown – блокування), на відміну від карантину вихідного дня, передбачає заборону людям вільно залишати свої будинки (за винятком деяких випадків). Він може бути введений на загальнонаціональному рівні, у певних регіонах або населених пунктах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...