facebook

Через помилку синоптиків Венеція пішла під воду(ФОТО)

У результаті повені також постраждали бари, ресторани й магазини, але ступінь збитку поки не відомі Венецію затопило в результаті припливів і сильного вітру, пише The Guardian.

Як повідомляється, захисні механізми від повені не були активовані через те, що синоптики помилилися із прогнозом. У результаті Венеція постраждала від припливів висотою до 1,5 метра. А до того часу, коли вода увійшла в лагуну, повністю затопивши притвор базиліки Святого Марка, було вже занадто пізно, щоби система захисту від повеней спрацювала. «Ситуація жахлива, ми перебуваємо під водою», – заявив головний прокурор базиліки Святого Марка Карло Альберто Тессерін. Він сказав, що притвор 1000-річного собору був повністю затоплений, і якщо вода підніметься вище, «внутрішні каплиці теж підуть під воду».

У результаті повені також постраждали бари, ресторани й магазини, але ступінь збитку поки не відома. До речі, згідно зі звітом Міжурядової групи експертів з питань змін клімату, рівень моря продовжуватиме підніматися. За оптимістичними прогнозами, до 2100 року Венеція може опуститися на близько 30-60 сантиметрів.

За негативним сценарієм, до якого схиляються вчені, під час кожного припливу Венеція буде опинятися на 110 сантиметрів під водою, що може привести до значних руйнувань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...