facebook

Щоб лікуватися від COVID-19, хворим доводиться продавати майно, – Кобевко

Серед препаратів від коронавірусу є ті, що прописані протоколом, але не передбачені безкоштовно в лікарнях.

Тому іноді пацієнтам навіть доводиться продавати майно, щоб купити ліки. Про це в інтерв’ю “Цензор.нет” розповіла волонтерка, лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко. Вона згадала, як хворим доводилося купувати препарат, один флакон якого коштує 11-12 тисяч гривень, а їх необхідно щонайменше чотири. “У нас були люди, які розповідали, що продали корову, тому що не було грошей. Жінка була з чоловіком, говорила, що продала всі свої золоті прикраси. Вона повернулася з Італії, у чоловіка перед цим був інсульт, вона розказувала, що багато там витратила на лікування та реабілітацію”, – розповіла лікарка. Вона зазначила, що вартість лікування пацієнта з коронавірусом залежить від його віку, ступеня ураження легень і супроводжувальних патологій. Водночас є життєво важливі препарати, які в дефіциті.

“У мене було чергування вночі, коли не могли знайти жодного препарату, який розріджує кров. До того ж одночасно надійшли шість пацієнтів. Родич одного з них поїхав по аптеках, і я попросила, щоб він відразу мене набрав, якщо десь знайде. Він знайшов, дав слухавку аптекарю – і я забронювала все, що у них було. Потім ще один із родичів поїхав і викупив на всіх. Жахлива ніч була”, – поділилася Кобевко. Інфекціоністка додала, що до обов’язкових препаратів також належать гормони, яких немає в лікарні. Але Кобевко призначає їх пацієнтам, які потребують спеціалізованої медичної допомоги та наявності інтенсивної терапії. “Тому все, чого немає, людям, на жаль, доводиться купувати”, – додала лікарка.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко розповіла про тиск на неї з боку місцевих чиновників за оприлюднення фактів про катастрофічну незабезпеченість лікувального закладу під час пандемії. Зокрема, медики ще з весни б’ють на сполох через брак кисню, однак на їх звернення ніхто не реагує.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...