facebook

Українцям розповіли, як отримати компенсацію за лікування COVID-19 вдома

Лікування від коронавірусу має відбуватись безкоштовно.

Українці, які проходять лікування від коронавірусу не в стаціонарах лікарень, можуть отримати компенсацію. Про це в ефірі програми “Право на владу” розповів голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

За його словами, середня вартість лікування пацієнта з COVID-19 в стаціонарі в умовах інтенсивної терапії обходиться Національній службі здоров’я щонайменше в 14 тисяч гривень, які повністю сплачує НСЗУ. А ось ті, хто має підтверджений діагноз і лікувався вдома, повинні зібрати всі чеки на придбання ліків з аптек.

“Якщо людина не перебуває на стаціонарі, то сімейний лікар консультує її безкоштовно, а ліки все одно людина йде в аптеку і купує. Мені дуже важко сказати, скільки коштує цей набір”, – розповів Радуцький.

Він також підкреслив, що пацієнти в лікарнях не повинні нічого платити. Якщо ж медики вимагають відшкодування коштів за лікування COVID-19, то потрібно писати заяву в поліцію

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ініціатива компенсації коштів на лікування підтвердженого коронавірусу в домашніх умовах була прийнята ще два місяці назад. Для того, щоб отримати компенсацію, українцям потрібно подати заяву, копії чеків з аптек в місцеве управління соціального захисту і надати результат позитивного ПЛР-тесту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...