facebook

Під час локдауну школи можуть працювати дистанційно, – Сергій Шкарлет

МОН підготувало листи до закладів освіти з проханням вжити всіх можливих заходів, спрямованих на організацію освітнього процесу.

Під час січневого локдауну навчальний процес у закладах освіти України не повинен зупинятись. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет: З метою зменшення ризику поширення коронавірусу, за рекомендацією МОЗ та спільно з іншими міністерствами, затверджені заходи з посилення карантинних обмежень. Одним із пунктів таких обмежень на період тотального карантину є заборона відвідування закладів освіти будь-якої форми, крім дошкільних та спеціальних (спеціальні школи та навчально-реабілітаційні центри), але це не означає, що освітній процес має зупинитися. 9 грудня уряд ухвалив рішення щодо впровадження локдауну на всій території України з 8 до 24 січня. Закладам освіти задля безпеки учнів порадили встановити на період тотального карантину канікули, однак у МОН зазначили, що учнів можна навчати дистанційно. Міністерство підготувало листи до закладів освіти з проханням вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію освітнього процесу, – зазначив Сергій Шкарлет.

Він подякував керівникам шкіл, учителям та батькам за те, що вони спільними силами намагаються долати виклики пандемії, реалізовують невідкладні заходи з організації дистанційного процесу навчання, що, своєю чергою, гарантую право дітей на освіту. Прошу з розумінням та всією відповідальністю поставитися до дотримання запроваджених карантинних заходів, бо найголовніша цінність людини – її здоров’я та життя, – наголосив т.в.о. Міністра освіти. Водночас деякі школи Львова вирішили піти на канікули з 31 грудня й повернутися до навчального процесу 25 січня. У ці дні школи не проводитимуть дистанційного навчання, але згодом ущільнять весняні або літні канікули.

Тобто, внесуть зміни у структуру освітнього процесу і, можливо, на 2 дні скоротять весняні канікули, або ж на 2-3 дні продовжать навчання в червні, – розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюквиданню Тvoemisto.tv.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...