Categories: ДітиОсвіта

Під час локдауну школи можуть працювати дистанційно, – Сергій Шкарлет

МОН підготувало листи до закладів освіти з проханням вжити всіх можливих заходів, спрямованих на організацію освітнього процесу.

Під час січневого локдауну навчальний процес у закладах освіти України не повинен зупинятись. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет: З метою зменшення ризику поширення коронавірусу, за рекомендацією МОЗ та спільно з іншими міністерствами, затверджені заходи з посилення карантинних обмежень. Одним із пунктів таких обмежень на період тотального карантину є заборона відвідування закладів освіти будь-якої форми, крім дошкільних та спеціальних (спеціальні школи та навчально-реабілітаційні центри), але це не означає, що освітній процес має зупинитися. 9 грудня уряд ухвалив рішення щодо впровадження локдауну на всій території України з 8 до 24 січня. Закладам освіти задля безпеки учнів порадили встановити на період тотального карантину канікули, однак у МОН зазначили, що учнів можна навчати дистанційно. Міністерство підготувало листи до закладів освіти з проханням вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію освітнього процесу, – зазначив Сергій Шкарлет.

Він подякував керівникам шкіл, учителям та батькам за те, що вони спільними силами намагаються долати виклики пандемії, реалізовують невідкладні заходи з організації дистанційного процесу навчання, що, своєю чергою, гарантую право дітей на освіту. Прошу з розумінням та всією відповідальністю поставитися до дотримання запроваджених карантинних заходів, бо найголовніша цінність людини – її здоров’я та життя, – наголосив т.в.о. Міністра освіти. Водночас деякі школи Львова вирішили піти на канікули з 31 грудня й повернутися до навчального процесу 25 січня. У ці дні школи не проводитимуть дистанційного навчання, але згодом ущільнять весняні або літні канікули.

Тобто, внесуть зміни у структуру освітнього процесу і, можливо, на 2 дні скоротять весняні канікули, або ж на 2-3 дні продовжать навчання в червні, – розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюквиданню Тvoemisto.tv.

Оля

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

6 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

9 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

10 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

12 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago