facebook

Гетманцев про бюджет: ми бідна країна і не можемо забезпечити європейські пенсії

Прийнятий у вівторок, 15 грудня, у другому читанні та в цілому проект Державного бюджету на 2021 рік є реальним, хоча і викликає питання.

Про це на брифінгу розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев.

“Ми прийняли бюджет. Для багатьох це було складним рішенням, запитання, які ми обговорювали – залишились. Але ми прийняли цей бюджет для країни, попри ті запитання, попри ті проблемні питання, які є в проекті бюджету, зважаючи на те, що він є реальним… Ми з вами розуміємо, що ми – бідна країна. Ми розуміємо, що 30 років цю країну доводили до того стану, в якому вона є. Ми розуміємо, що не можемо забезпечити заробітні плати вчителям, медикам, не можемо забезпечити пенсії на рівні європейських. Ми не можемо забезпечити у країні, в якій половина економіки, а можливо і більше, перебуває в тіні”, – сказав Гетманцев. Він закликав “змиритись з тим, що цей бюджет є реальним, на жаль”. “Прийнявши цей реальний, хоча і з питаннями, бюджет, ми можемо з вами відштовхнутись від нього, використовуючи ресурси, які в ньому закріплені, розпочати сталий розвиток нашої держави”, – додав нардеп.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...