facebook

Величезні гроші на чиновників та розпродаж земель ОТГ: бюджет Садового у цифрах

Нелегітимний виконавчий комітет Львівської міської ради на своєму засіданні 17 грудня ухвалив проект бюджету на 2021 рік. У ньому на утримання чиновників Садового передбачили 759, 1 млн грн, а на охорону здоров’я із усіма програмами – лише 162 мільйони гривень.

Про це зазначено у проекті бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік, передає ІА Вголос.

Відзначається, що бюджет територіальної громади Львова у 2021 році становитиме понад 10 мільярдів гривень.

Наповнювати його планують із ПДФО, єдиного податку, акцизного податку, оренди землі і так далі. Проте у бюджеті є і цікаві пункти його збагачення, а саме: у 2021 році планують продати міського майна на суму 80 мільйонів гривень. Також у 2021 році реалізуватимуть чиновники Садового і землю новоутвореної ОТГ. На ній планують заробити 100 мільйонів гривень.

У проекті бюджету видатки на утримання чиновників Львівської ОТГ будуть практично рекордними – 759 млн грн. У спецфонд бюджетних установ відправлять ще понад 131 млн грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І це тоді, як під час пандемії коронавірусу на охорону здоров’я у Львівській ОТГ витратять лише 162,7 млн грн, на соціальний захист жителів ОТГ – 416 млн грн. Навіть на таку важливу транспортну галузь Львова у 2021 році спрямують 318 млн грн.

Тоді, як на обслуговування боргів, котрі набрала Львівська міська рада під керівництвом Андрія Садового, з міського бюджету хочуть виділити 169, 5 млн грн бюджетних коштів.

Цікавими є і видатки спеціального фонду. Усі вони, по суті, стосуються повернення колишніх боргів. Так, на погашення облігацій 2018 року з бюджету міста у 2021 році виділять аж 440 млн грн, ще 477 млн грн піде на пункт «гарантії», на лізинг – 237 млн грн.

Прикментно, що після попередження депутатів Львівської міської ради щодо недопущення затягування бюджетного процесу під час пресконференції 17 грудня, чиновники Садового вирішили імітувати бурхливу діяльність та замість сесії 18 грудня провести бюджетні слухання.

Раніше ми писали:

Львівський міський голова Андрій Садовий скасував засідання Львівської міської ради, яке мало відбутися у п’ятницю, 18 грудня. Сталося це після того, як у ЗМІ просочилася інформація про захоплення Садовим влади у 6 сільських, 2 селищних та 2 міських радах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.При цьому Садовий з невідомих причин призначив позачергове засідання виконавчого комітету на 10.00 год в четвер, 17 грудня, і засекретив порядок денний.

Депутати від фракції «Європейської солідарності» у Львівській міській раді також закликали мера Львова Андрія Садового, відповідно до чинного законодавства, провести засідання сесії ЛМР найближчим часом, оскільки є загроза зриву ухвалення місцевого бюджету.

Депутатки Львівської міської ради від «Варти» Наталія Шелестак та «Європейської солідарності» Олена Пасевич обурились на слова обраниці від партії Садового Вікторії Довжик про те, що майбутній бюджет Львівської міської ради буде соціальним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...