facebook

Пірати захопили судно з українцями: відомі подробиці

Озброєні пірати захопили у водах Гвінейської затоки судно STEVIA і взяли в заручники 8 членів екіпажу, серед яких 6 українців. Про це повідомляє пресслужба посольства України в Нігерії.

Озброєні пірати захопили у водах Гвінейської затоки судно STEVIA і взяли в заручники 8 членів екіпажу, серед яких 6 українців. Про це повідомляє пресслужба посольства України в Нігерії.

За наявними в Посольстві даними, у Гвінейській затоці групою невстановлених осіб здійснено напад на судно “STEVIA” (прапор Камеруну). В результаті якого зловмисниками було захоплено та вивезено у невідомому напрямі 8 членів екіпажу судна, з яких 6 – громадяни України (всього на судні перебувало 15 осіб).

“Решта екіпажу під час нападу встигли потрапити у захисне приміщення та залишилися на судні”, – йдеться в повідомленні.

Наразі судно знаходиться в порту м. Лагос (Нігерія). Консул підтримує зв’язок з українськими моряками, які перебувають на борту судна. Як зазначається, дипвідомство спільно з нігерійськими компетентними органами та представником компанії-судновласника вживають відповідних заходів реагування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У посольстві наголосили, що справа перебуває на особливому контролі в Міністерстві закордонних справ України та причетних закордонних дипломатичних установах України. За даними дочки одного із заручників, у полон потрапили капітан судна, старший помічник капітана, другий помічник, старший механік, електромеханік і вайпер.

Як повідомляла група ІС, в серпні члени екіпажу судна Curacao Trader, які були звільнені з піратського полону, повернулися до України.
Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...