facebook

Вплив коронавірусу на мозок і нервову систему стурбував вчених

Британські та американські вчені планують запустити глобальне дослідження, щоб вивчити довгостроковий вплив коронавірусу на людський мозок, а також на центральну нервову систему (ЦНС). Про це повідомляє Daily Mail.

Для цього свої сили об’єднають фахівці з Техаського Університету, Університету Лестера і Королівського медичного центру в Ноттінгемі.

За інформацією видання, вчені стурбовані тим, що COVID-19 може викликати довготривале пошкодження мозку і ЦНС через кілька років після зараження. Тому експерти виявили бажання вивчати, чи може вірус привести до зниження когнітивних функцій, хвороби Альцгеймера, Паркінсона або іншим формам деменції.

В даний час немає доказів того, що коронавірус дійсно може викликати хворобу Альцгеймера в майбутньому. Але вчені вже виявили, що вірус здатний проникати в мозок – вже є перший доказ того, що коронавірус здатний інфікувати нейрони мозку через слизові оболонки після проходження через ніс. Попередні дослідження також свідчать про те, що COVID-19 може стати причиною делірію, інсульту і навіть паралічу.

Провідний автор дослідження доктор Габріель де Ераускін (Gabriel de Erausquin) з Техаського університету вважає, що вплив коронавірусу не обмежуватиметься цими короткостроковими гострими симптомами – найімовірніше, він проявиться в хронічних хворобах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У дослідженні візьмуть участь вчені з більш ніж 30 країн, які будуть стежити за станом приблизно 40 тисяч людей. Перші результати аналізу з’являться в 2022 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...