facebook

Італія посилила карантин через COVID-19 і закрила гірськолижні курорти, на відміну від України

Уряд Італії затвердив список нового зонування регіонів країни, залежно від виявлених там випадків коронавірусу.

Там зберігатимуться вже наявні карантинні обмеження, а в тих, які потрапили в “червону” зону, – ще більше посиляться.

Нові правила набувають чинності 11 січня, повідомляє La Repubblica. Прикметно, що, на відміну від України, італійська влада заборонила ще на місяць діяльність гірськолижних курортів. Нове карантинне зонування в Італії Для початку в країні змінили параметри розміщення регіонів у різних зонах, які й далі визначатимуться межами регіонів. Наприклад, до зниження порога індексу зараження для потрапляння в “помаранчеву” і “червону” зони вирішили додати новий параметр – частота щотижневих випадків.

Поріг варіюється від 250 до 300, і той регіон, який його перевищить, перейде в найнебезпечнішу епідемічну зону. Водночас буде створено нову “білу” зону, у яку потраплятимуть регіони з індексом зараження 0,5 і частотою позитивних випадків менше ніж 50 на тиждень. Режим надзвичайного стану в Італії закінчується 31 січня, але може продовжитися ще на шість місяців. Тоді як нове зонування діятиме ще довше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жодного послаблення карантинних заходів В Італії навіть регіони, які залишаються в “жовтій” зоні, повинні будуть продовжувати дотримуватися чинних обмежень протягом багатьох тижнів. Серед них: комендантська година і блокування для пересування між регіонами – заборонено виходити з дому з 22:00 до 5:00. Ті, хто змушений зробити це через роботу, стан здоров’я або терміновість, повинні мати необхідні документи; ресторани й бари (які відкриті тільки в “жовтій” зоні) продовжать зачинятися о 18:00, після чого вони зможуть працювати тільки з доставкою їжі навинос (до 22:00) або на замовлення додому.

Водночас протягом дня в “жовтій” зоні жителі можуть вільно переміщатися в межах свого муніципалітету або регіональної території. У вихідні всі магазини залишаються відкритими, крім торговельних центрів.

Передбачається, що з лютого в Італії введуть так званий карантин вихідного дня, за якого люди змушені будуть повністю проводити час удома. Зокрема, у країні хочуть заборонити у вихідні роботу ресторанів, кафе і барів. По всій Італії, незалежно від карантинної зони, громадські заклади буде закрито в суботу й неділю. Їжу можна буде замовити навинос або з доставкою додому. Скрізь, навіть у “жовтих” областях, діятиме заборона на виїзд із муніципалітету, за винятком тих, хто живе в центрі з населенням менш ніж 5000 осіб, які можуть переміщатися в межах 30 кілометрів (навіть у сусідньому регіоні), але не в столицю. В італійців не буде жодного кіно, виставок, культурних заходів. Зали, музеї, театри й археологічні пам’ятники буде закрито щодня, а участь у релігійних службах буде дозволено зі звичайними обмеженнями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...