facebook

Незважаючи на прикру ситуацію у світі, є добра новина– Христова Пасха до нас прийде: Святослав Шевчук

Ми наближаємося до свята Воскресіння Христового. Тому насамперед хочу всіх вас сердечно привітати з цим святом.

Незважаючи на прикру ситуацію у світі, є добра новина – свято буде! Христова Пасха до нас прийде! Бо Пасху нам несе не людина, а воскреслий Христос, який переможно виходить із запечатаного гробу. Проте через специфічні обставини ми мусимо святкувати цей Великдень по-особливому. Закликаю вас усіх переживати пасхальну радість у колі домашньої Церкви – у своїх домівках.

Одягніть у Пасхальний день свій найкращий одяг, увімкніть доступні вам засоби телекомунікації і з тими самими жестами, тим самим співом долучіться духовно до Божественної Пасхальної Літургії. Майте перед собою пасхальний кошик, який ми посвятимо наживо наприкінці Божественної Літургії, і поділіться радістю з тими, хто поруч, не виходячи з дому. Зателефонуйте до своїх рідних і близьких, поспілкуйтеся з ними, аби цю пасхальну радість і їм донести.

Диспензи. Церква кличе вас залишатися вдома.

Церква, як мати і учителька, дбає про своїх дітей, про їхнє вічне спасіння, а також про їхнє життя і здоров’я. Тому, щоб допомогти нам глибоко духовно пережити цей час і водночас охоронити наше здоров’я і життя, наша Церква ввела особливі дозволи та диспензи (звільнення).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Насамперед, впроваджена диспенза від церковної заповіді, яка нам каже щонеділі і кожного свята брати участь у Богослужінні в храмі. У зв’язку з пандемією Церква знімає цей обов’язок і кличе вас залишатися вдома.

Друга диспенза стосується особливого обов’язку під час Великого посту – Святих Таїнств Сповіді та Причастя, як підготування до святкування Пасхи. Дбаючи про здоров’я вірних, Церква проголосила звільнення і від цього обов’язку та надає право виконати його впродовж місяця після закінчення карантину.

Зазвичай люди, які рідко, іноді раз на рік, приходять до храму, щоб висповідатися і запричаститися, саме цими днями традиційно проситимуть цих Таїнств. Я особливо звертаюся до вас – подбайте про своє здоров’я і свою безпеку.

Заохочую отримати прощення гріхів через акт досконалого жалю, – жалю за наші гріхи з любові до Господа Бога. А потім, коли настане слушний час, ми чекаємо вас у Святому Таїнстві Сповіді.

Окремо звертаюся до священнослужителів. Прошу вас суворо дотримуватися правил карантину. Адже вони продиктовані необхідністю зберегти життя і здоров’я людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...