facebook

Степанов назвав обмеження після 24 січня: локдаун не продовжать, знайшли альтернативу

Степанов розповів, до чого готуватися з 25 січня. Міністерство охорони здоров’я має намір перейти на адаптивний карантин після закінчення локдауна 24 січня.

Про це в середу, 13 січня, в ефірі “Сніданок з 1+1″ розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“У нас в країні на сьогоднішній день карантин встановлений до 28 Лютого з певним періодом посилених обмежень з 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи з 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, що стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину.

Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень”, — повідомив глава МОЗ. Степанов зазначив, що після 24 січня карантин припиняти не будуть, але і подовжувати жорсткі заборони теж не планують.

“У такому режимі, який діє до 24 січня, (подовжувати — Ред.) немає думки. Це має бути логічно і відповідати законам епідеміології”, – підкреслив міністр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому локдаун можуть повторити в разі, якщо в країні настане “надкритична” ситуація. Логікою справжнього локдауна він назвав зменшення контактів після новорічних і різдвяних свят.

“Якщо буде різке зростання захворюваності коронавірусом. Йдеться про можливість медичної системи.

Якщо ми прив’язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Втім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання – з якою швидкістю воно відбувається”, – заявив Максим Степанов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...