facebook

Міносвіти після посиленого карантину хоче повернути дітей у школи. Що пропонує відомство і коли будуть канікули

Глава Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму.

Тому відомство хоче повернути дітей за парти, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом. Про це міністр заявив в ефірі телеканалу «Наш», повідомляє пресслужба відомства.

«Дистанційна освіта в усьому світі на сьогодні є рятівним елементом для того, щоб навчання було якісним. Однак вона є додатком до очної форми навчання», — зазначив Шкарлет.

За словами міністра, Державна служба якості освіти планує провести моніторинг діяльності шкіл, зокрема й щодо якості освіти під час дистанційного навчання. Також він нагадав, що для допомоги вчителям та учням під час дистанційного навчання функціонує електронна платформа «Всеукраїнська школа онлайн».

Нагадаємо, в Україні на час посиленого карантину, який триватиме до 24 січня, учням і студентам заборонено відвідувати навчальні заклади. Виняток — дитячі садки, які продовжують працювати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після закінчення планових зимових канікул, які тривали до 10 січня, деякі заклади продовжили їх, інші перейшли на дистанційне навчання. Це питання школи вирішували разом із місцевою владою. МОН натомість радив закладам оголосити на цей час зимові канікули.

У Києві, наприклад, школярі після зимових канікул перейшли на дистанційне навчання. А заклади професійно-технічної освіти розпочали канікули трохи пізніше — з 31 грудня до 15 січня, тому другий семестр вони розпочнуть із 18 до 24 січня — еж у дистанційному форматі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...