facebook

Німеччина посилила правила в’їзду для українців

Нововведення набувають чинності з 14 січня.

Федеральний уряд Німеччини схвалив у середу, 13 січня, нові правила щодо в’їзду з країн з підвищеним ризиком зараження COVID-19, зокрема з України. Нові норми стосуються також і тих країн, де виявили мутації коронавірусу.

Відповідно до новацій, прибулим до Німеччини з країн із особливо високим ризиком зараження або звідти, де виявлено поширення нових варіантів коронавірусу, доведеться ще до в’їзду до ФРН надати негативний тест на коронавірус. Результати цього тесту можна буде надавати авіакомпаніям, пояснили в Берліні. Зробити тест на наявність захворювання потрібно буде максимум за дві доби до в’їзду в Німеччину.

Приїжджі з інших країн ризику, мають пройти тест на коронавірус щонайпізніше за дві доби з моменту прибуття до Німеччини. Для тих, хто повертається з країн ризику, залишається чинним правило відбути десятиденний карантин. Також передбачається, що з 1 березня подорожні при в’їзді до ФРН отримуватимуть SMS-повідомлення про те, які саме протиепідемічні норми діють по всій країні.

Нововведення набувають чинності з 14 січня. До країн та регіонів з особливо високим ризиком зараження коронавірусом належать ті, де тижневий показник зараження перевищує 200 нових випадків на 100 тисяч.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перелік країн і регіонів зі ступенем загрози зараження коронавірусу постійно актуалізується на сайті Інституту імені Роберта Коха. Додамо, що згідно з порталом einreiseanmeldung.de, Україна “класифікується як зона високого ризику”. Нещодавно у Німеччині виявили перші випадки захворювання на новий штам COVID-19 “501.V2”, що походить з Південно-Африканської Республіки. Цим варіантом коронавірусу заразилася сім’я, котра впродовж тривалого часу перебувала у ПАР.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...