facebook

“Навіть станом на сьогодні я вважаю, що Порошенко був би мудрішим президентом, ніж Зеленський”- Кондратюк

Ні, я не збираюсь в політику! Просто знову не відмовив журналісту в інтерв’ю (яке, до слова, в часі було раніше, ніж інтерв’ю Сергію Іванову на “Ісландії”) Ігор Кондратюк – відомий продюсер та шоумен. 

У його словах часом аж надто відчувається симпатія до колишньої влади і водночас простежується відверте несприйняття команди Зеленського. “Це небідна людина, яка раптом вирішила вчитися політики за мої гроші платника податків“, – так продюсер описує своє ставлення до Володимира Зеленського. Наше інтерв’ю ми записували наприкінці липня, гуляючи парком Вічної Слави у Києві. У ході годинної розмови Кондратюк пояснює, чому на його думку Порошенко найкращий президент, критикує Зеленського і його партію, згадує, як голосував за “Голос” та застерігає президента від “малоросійства його друзів”.

– У своєму Facebook ви дуже часто пишете про помилки влади. До того як Зеленський став президентом, ви були з ним знайомі?

– Я із Зеленським був знайомий шапочно. Ми раз зустрічалися на церемонії Телетріумфу. Ще один раз я приїздив в офіс Кварталу, у нас були короткі перемовини про проект, який згодом відбувся, але без моєї участі. І все, я, по суті, можна сказати, його не знаю. Вибачте, ну ви ж якщо читаєте мій Facebook, ви ж знали про всі попередні 5 років. При Порошенку я також писав критичні зауваження владі. Якщо ви цього не бачили, то ви почитайте.

– Який імідж був у Зеленського серед телевізійників?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Вправний хлопець, який виробив багато теле- та кінопродукту. Він був лідером “Квартал-95” продакшн компанії, яка зробила купу рейтингових речей, які на всіх трьох каналах, де вони були, купувалися на ура, і які за це отримали багато професійних нагород: Телетріумф і так далі.

– Що ви думаєте про президента Зеленського?

– Це людина, яка, до сих пір незбагненно для мене чому стала президентом. Це небідна людина, яка раптом вирішила вчитися політики за мої гроші платника податків. До речі, може вже забив, а може, продовжує вчитися. Я сподіваюся, що продовжує вчитися. Але в мене велике питання – чому вчитися треба після, а не до? Вчитися треба до того, як щось ти робиш.

– Якщо ми говоримо про президента, ми не можемо не говорити про Верховну Раду. Яке враження на вас справляє чинне скликання ВРУ?

– Якщо говорити про монобільшість партії “Слуга народу”, то іноді здається, що це – швидкий набір випадкових людей. Дехто з них, звичайно, може бути політиком, безумовно, і це для них було можливістю. Це для них був соціальний ліфт, якщо хочете. Так що отака партія. Якщо ти знаєш, після того, як вибрали президентом Зеленського, ця партія не мала ніяких ні осередків, нічого. Було не зрозуміло, як вони можуть перемогти у парламенті, коли у них немає ніякої політичної структури взагалі. Але український “мудрий народ” вирішив, що це може бути.

– Зараз спостерігається тенденція падіння рейтингу Зеленського. Однією з проблем експерти називають нечітке позиціонування у питаннях геополітики. – Вони поки що і вашим, і нашим – така хитра одеська позиція, яка вже не вперше використовується в українському політикумі. Її першим озвучив Кучма, який тоже поступив двічі не послідовно. Спочатку він це озвучив, а потім він написав книжку “Україна – не Росія” (сміється). Тобто, блін, так не можна. В 14-му році в березні відбулася анексія Криму, відбулася для всіх людей в цій країні, хто при тямі, абсолютно однозначна картина про “дружній народ” Ну просто, блін, уже зрозуміліше не буває! І що? Геополітика після 2014-го року для України, як на мене, повинна бути дуже простою: тікати від Росії подалі. І назавжди! Чому відбувається тупцювання на місці, а іноді – і відкат назад порівняно з попередніми 5-ма роками – не знаю. Або занадто низькі розумові здібності новообраних, або вони – не громадяни, або вони – продажні. Це банальні речі ж я говорю! Чи ні? Вперед для України – не може бути на Схід. На Сході переду немає.

– На вашу думку хто може бути наступним президентом? Це буде хтось з чинних політиків, чи буде хтось цілком новий?

– Навіть станом на сьогодні я вважаю, що Порошенко був би мудрішим президентом, ніж Зеленський.

– А ви думаєте, що Порошенко має шанс повернутися?

– Не знаю, він, до речі,став президентом абсолютно без шансів, якщо ти знаєш. У тому сенсі, що якби ти навіть після Майдану сказав: “президентом буде Порошенко”, на тебе б подивилися б як на ідіота.

– Я пам’ятаю це. У нього дуже чітко спрацювала політтехнологія. – Зеленський також переміг в результаті банальної технології, яка називалася “Порошенко – поганий”.

– І останнє запитання. Опинившись перед Зеленським – від чого б ви його застерегли?

– Йому треба назавжди забути бачити в очах Путіна бажання до миру. Від малоросійства його друзів. Від будь-яких бажань згортати реформи, які такими великими трагічними зусиллями почалися в країні у 2014-му році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...