facebook

Накопичувальні пенсії в Україні фінансуватимуть за рахунок двох податків: деталі

На накопичувальні пенсії піде частина ЄСВ і ПДФО. В Україні введуть накопичувальні пенсії, профінансувати які можуть за рахунок Єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Від кожного з податків в Накопичувальна пенсія: коли система може з’явитися в Україні та який досвід має Польща накопичувальну систему буде перераховуватися по 2%. Про це повідомила очільниця комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова в коментарі LIGA.net.

За її словами, система буде працювати через спеціально створений державний орган, який буде адмініструвати накопичувальні рахунки українців. Вона уточнила, що з головою Нацбанку Кирилом Шевченком є домовленість, за якою до другого рівня накопичувальних пенсій мають допустити банки й банківські депозити та, імовірно, страхові компанії. Також Третьякова розповіла, що оновлений текст відповідного законопроєкту, який регулює накопичувальні пенсії, вже надійшов від Мінсоцполітики.

Наразі чекають на висновок Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, а також НБУ. За прогнозами нардепки, законопроєкт можуть внести до Ради для розгляду в першому читанні до кінця лютого. “До закінчення п’ятої сесії законопроєкт приймуть в цілому.

Шанси є”, – сказала очільниця комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Також вона уточнила, що відповідна ініціатива була одним із компромісних рішень, яке було ухвалено для уникнення підвищення навантаження на бізнес.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, у Мінсоцполітики вже прогнозують, що через 10 років нові пенсіонери в Україні отримуватимуть пенсію у понад 6 тис. грн. А от середній розмір пенсій нинішніх пенсіонерів через 10 років становитиме 4184 грн. Зауважимо, що нині в Україні діє солідарна система — відрахування до всіх необхідних фондів здійснює роботодавець.

А в накопичувальній системі, яку сподіваються запровадити від 2021 року, кожен платить за себе сам, зі своєї зарплатні. Після досягнення пенсійного віку люди зможуть отримати ці гроші або одразу, або частинами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...