facebook

Українцям “заморозять” підвищення тарифів на газ, але не все так просто

Нові тарифи діятимуть тимчасово Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що з наступного місяця ціна за газ для українців не перевищуватиме 6,99 за куб.

Про це глава Уряду повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, відповідне рішення Уряд прийме найближчим часом і воно діятиме тимчасово до кінця карантину або до завершення опалювального сезону. Також НКРЕКП має розглянути питання встановлення граничного тарифу на розподіл газу до рівня не вище 1,79 грн за кубічний метр. “Чому різко зросли ціни на газ? З 1 серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу, коли ціни на блакитне паливо формує попит і пропозицію.

На жаль, в деяких областях компанії Досі можуть зловживати своїм монопольним становищем і маніпулювати з цінами в платіжках. Тому держава виступить на захист громадян і тимчасово обмежить граничний кордон”,- пояснив підвищення тарифів прем’єр-міністр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, в майбутньому уряд зобов’яже всіх постачальників газу надавати українцям можливість укладати річний договір за фіксованою ціною і чітко прогнозувати ціни в платіжках. Шмигаль також відповів, Чому саме 6,99 грн за кубічний метр: “Це найнижча ціна, яка була зафіксована на Українській біржі протягом січня. Державна компанія “Нафтогаз” готова продавати блакитне паливо за цією ціною, тоді як деякі облгази пропонували газ за 10 грн і навіть більше”. Також Міністерству фінансів і Міністерству соціальної політики доручили сформувати механізм субсидування, який допоможе українцям, які використовують електроенергію для опалення будинків. Адже одним із способів заощадити на опаленні є тепломодернізація житлових будинків. Це поширена практика в розвинених країнах Європи та світу, яка дозволяє

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...