facebook

Надбавки до пенсій за стаж підвищать двічі

2021 року заплановано два перерахунки надбавок до пенсій за стаж – у липні та грудні.

Відповідно до законодавства, за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на один відсоток розміру пенсії, але не більше ніж на один відсоток мінімального розміру пенсії за віком. «Наявний в особи наднормативний страховий стаж не може бути обмежений», – йдеться у законі.

Одночасно відзначають, що жінка зі стажем 40 років на даний час має право на надбавку розміром 176,9 гривні, а від липня – 185,4 гривні, від грудня – 193,4 гривні.

У квітні очікується автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють. За середньої зарплати і 35 років стажу, працюючий пенсіонер може отримати додатково 200 гривень. А якщо зарплата була в три рази вища, ніж середня, то розмір надбавки становитиме близько 600 гривень.

Нагадаємо, що 2021 року право виходу на пенсію у 60 років отримують люди, в яких робочий стаж становить 28 років – це на один рік більше, ніж торік. Тим, у кого такого стажу немає, доведеться або «докуповувати» його, або працювати до 63 чи 65 років

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...