facebook

“Ангел під колесами”: чи відповість водій за смерть 15-річної рівнянки?

“Ангел під колесами”… Сльози, фото загиблої 15-річної Ірини Омельковець у весільній сукні в труні, плакати, заклики, суперечки та плутанина в аргументах… Так в апеляційному суді Рівненської області сьогодні розглядали апеляційну скаргу за позовом водія авто Анатолія Гризовського, який за версією слідства, підтвердженою у суді першої інстанції, будучи напідпитку збив на смерть дівчину. Розслідування і судові розгляди справи тривають вже півтора року.

i074780

Так, вночі 1 червня 2015 року в Тинному трапилася смертельна ДТП. Водій автомобіля «Опель – Віваро» наїхав на двох пішоходів – 16-річну рівнянку та на рік молодшого її товариша. За інформацією правоохоронців, водій виїхав на праве узбіччя, де й врізався у підлітків. Від отриманих травм дівчина померла на місці пригоди ще до приїзду медиків. А під час досудового розслідування встановили, що мікроавтобусом керував 32-річний мешканець Тинного Анатолій Гризовський. Хоча сам він це заперечує, мовляв, у ту ніч авто керувала його подруга Марина Одарчук.

Досудове розслідування тривало 9 місяців. У результаті суд першої інстанції виніс рішення про позбавлення волі Анатолія на 7 років. Втім, він із таким рішенням не погоджується.

ui14798232961

Сама ж Марина Одарчук зазначається свідком у справі. За її словами, у ту ніч за кермом був саме Гризовський. За версією слідства, підтверджують її свідчення й інші докази, які зібрали під час розслідування. Адже як на кермі, так і на сидінні зі сторони водія знайшли відбитки саме Гризовського, а не Одарчук. Батьки Ірини також переконані, що в ніч смертельного ДТП за кермом був саме Анатолій Гризовський, який їхав разом із своєю подругою напідбитку. Тому рішення суду першої інстанції родичі загиблої вважають справедливим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мама дівчини Галина Омельковець зі слізьми на очах у судовому залі розповідає про події тієї ночі та що відбувалося після аварії.

– До мене приходили родичі Анатолія і ніхто навіть не вибачився та не поспівчував, лише розповідали, що він не винен. Від них я не почула людського каяття… Я неодноразово зверталася до слідчого під час розслідування і просила справедливості. Натомість досудове слідство затягували. Ми ловили слідчого у справі, бо він постійно розповідав, що зайнятий. Досудове розслідування тривало майже 9 місяців. Нині ця справа тягнеться вже півтора року, – каже Галина Омельковець.

ui14798232973

Окрім того, родичі загиблої нагадують, що свого часу водій відмовився сприяти у проведенні досудового слідства та проходити детектор брехні. На це адвокат заявив, мовляв, пізніше він погодився. Та й взагалі переконує, що за кермом була жінка і саме вона й збила дівчину.

ui14798232962

Тому відповідь на головне питання – хто ж був за кермом мікроавтобуса під час смертельної аварії у родичів загиблої і в водія авто, якого в цьому звинувачують своя.Та й частина свідків говорить, що за кермом зловісного бусу був чоловік, інші – що жінка.

За ким правда — продовжуватимуть встановлювати. Адже прокурор у справі попросив перерву, щоб перевірити всі матеріали та докази у справі. Суд задовільнив клопотання. Відтак наступне засідання відбудеться 6 грудня о 12.30 в апеляційному суді Рівненської області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...