facebook

“Відключення від газу та електрики в Україні?”: з’явилася інформація, що чекає на боржників вже взимку

Стало відомо, чи будуть відключати боржників від електрики та газу, в разі недотримання платіжної дисципліна у споживачів в Україні.

Як інформує “Obozrevatel”, про це заявив колишній міністр із питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.

“Відключати ні від газу, ні від електрики боржників не будуть. Але це зовсім не означає, що можна продовжувати накопичувати свої борги.

Вам одного разу можуть сказати: ви не платите, і тому в нас немає газу, немає електроенергії.

Вас ніхто не відключить, але просто виявиться, що немає товару. На таких категоріях не треба грати. Ви ж коли до магазину йдете, а у вас немає грошей, хто вам дасть товар?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ніхто. Так само, як, наприклад, мобільний зв’язок. Закінчився тариф, не сплатили, і зв’язок відключився”, – сказав він.

Кучеренко додав, що якщо українські шахтарі, електрики, енергетики не отримуватимуть зарплату – вони почнуть масово звільнятися та переходити в інші компанії. Внаслідок цього почнеться нестача робочої сили у цих сферах.

“Платіжна дисципліна у споживачів має бути. Адже по той бік є енергетики, які так само мають заробляти гроші, є шахтарі, є газовидобувні компанії.

Скрізь працюють такі самі люди, які мають отримувати заробітну плату. Крім того, і вугілля не безплатне, і газ, і атомна енергетика…

Тому, безумовно, якщо людина реально втратила роботу і не може платити, має по повній програмі запрацювати механізм субсидій.

Але платити треба. Неплатіж – це винятковий випадок”, – зазначив ексміністр ЖКГ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...