Жорстоке побиття українця в Парижі: з’явилися деталі про стан Юри і скандал із “торгівлею людьми”

Французькі правоохоронці затримали вже дев’ятьох учасників молодіжної банди, яка напала і жорстоко побила 15-річного українця Юрія в Парижі. На той час хлопчик переніс уже другу операцію і продовжує приходити до тями.

“Уже вранці [27 січня] зателефонували знайомі звідти і сказали, що затримали 9 осіб із 14. Поки не можу коментувати подробиці, але затримання дійсно є”, – сказала тітка хлопчика Ірен.

Усіх підлітків звинувачують у замаху на вбивство, участі у злочинному співтоваристві та груповій крадіжці із застосуванням насильства. Їх взяли під варту.

Також днями Юрію була проведена вже друга операція, після якої він отямився.

“Я вже з ним навіть розмовляла, питала в нього, як справи. Звичайно, він ледве розмовляє після таких травм, але радує, що говорить і рухається. Вже навіть сам попросив їсти. Поки лікарі не рекомендують ставити Юрі питання про те, що з ним сталося, це може йому нашкодити. Його вже з реанімації перевели в звичайну палату. Тепер мама може ночувати там, а не сидіти весь час на стільчику”, – каже Ірен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Небайдужі люди надсилають сім’ї листівки з побажаннями швидкого одужання Юрію. Його мама дякує за підтримку в цей важкий час

Що стосується повідомлень у французькій пресі про те, що українець нібито був пов’язаний із паризьким угрупованням і міг брати участь у молодіжних розбірках, то родичка каже, що вперше про це чує: “Ми читали, звичайно, але я вперше про таке чую. І коментувати не буду”.

До речі, жодних офіційних заяв про зв’язок підлітка з цими угрупованнями поліція не робила.

А посольство України у Франції підтвердило, що потерпілий юнак не має судимості і не був відомий місцевим правоохоронцям раніше.

Також місцеві ЗМІ писали, що мама хлопчика Наталя Фаргат-Крученик нібито причетна до незаконної роботи й торгівлі людьми. Десятки українок звинуватили жінку в тому, що вона нібито влаштувала їх на роботу у Франції, але не заплатила, – стверджували французькі журналісти.

“У сестри там у Франції своя фірма давно існує. У них різні напрями роботи. Вони займаються сервісом для туристів. Там і квитки купують, і екскурсії замовляють. А ці жінки займалися прибиранням кімнат. Просто вона їх звільнила не так, як вони хотіли, вони не змогли стати на біржу. Виходить, свої ж українки і звинувачують сестру. Це дуже неприємно. Зараз цією справою займається адвокат. Думаю, найближчим часом всі ці неправдиві факти будуть оскаржені”, – каже Ірен.

Історія мами не має до побиття її сина ніякого відношення, але чомусь саме зараз французька преса написала про це.

Оля

Recent Posts

По доларах та євро будуть нові правила: НБУ готує масштабні зміни

НБУ готує масштабні зміни Національний банк нарешті почув бізнес. 25 квітня регулятор анонсував наймасштабніший пакет…

50 хв. ago

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

11 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

13 години ago

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та…

15 години ago

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

17 години ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

19 години ago