facebook

На введення накопичувальної системи пенсій в Україні чекають у 2022-2023 рр

Українська влада вкотре заговорила про закон про накопичувальну пенсійну систему. Очікується, що перехід відбудеться в 2022-2023 роках і залучить до державного бюджету до 40 млрд грн.

У Мінсоцполітики розраховують на швидке прийняття проектів законів №4408 та №2683, які мають на увазі розпочати реалізацію другого рівня пенсійної реформи, тобто введення накопичувальної системи з 2022-2023 рр. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час Пенсійного форуму, який проходив 28 січня в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Якщо Верховна Рада проголосує за зазначені законопроекти, то з 2022 року накопичувальна пенсійна система стане доступною для працівників шкідливої ​​промисловості, а ще через рік – для всіх інших категорій.

“Наше головне завдання – введення накопичувальної пенсійної системи для всіх працівників”, – сказала Лазебна.

За словами міністра, завдяки першому законопроекту вдасться залучити 100 тисяч учасників накопичувальних пенсій, щорічні внески яких у сумі складуть 2 млрд грн. Після набрання чинності другого закону учасників системи стане близько 10 мільйонів, а їхні внески будуть на рівні 30-40 млрд на рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, на сьогодні 60% пенсіонерів отримують щомісяця до 3 тисячі грн. При цьому середній розмір пенсії в Україні становить 3,5 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...