facebook

В ООН дали невтішний прогноз щодо туризму

Через пандемію 2020 рік став найгіршим в історії для світового туризму, але поліпшення ситуації найближчим часом чекати не варто.

Світовий туризм повернеться до допандемійного рівня не раніше 2023 року. Про це повідомляє Всесвітня туристична організація при ООН у четвер, 28 січня.

Туристична галузь страждає від пандемії коронавірусу на всіх континентах, відзначили в СОТ. Згідно з даними Організації, втрати сфери туризму в 2020 році склали 1,3 трлн доларів.

“Згідно з останніми даними, кількість міжнародних поїздок знизилася на 74%… Кількість туристів, які подорожують в інші країни, знизилася в минулому році на 1 млрд у порівнянні з показником 2019 року”, – сказано в повідомленні.

За прогнозом Організації, поступовий початок вакцинації від коронавірусу допоможе відновити довіру туристів, сприятиме пом’якшенню обмежень на поїздки і поступово нормалізує поїздки протягом 2021 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Заглядаючи в майбутнє, більшість експертів не очікують повернення до рівня, що був до пандемії, до 2023 року. Фактично, 43% респондентів вказують на 2023 рік, а 41% очікують, що повернення до рівнів 2019 року відбудеться тільки в 2024 році або й пізніше”, – підсумували в СОТ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...