facebook

По 8 уроків на день: в школах хочуть збільшити навантаження на учнів

Принаймні про такі плани Міністерства освіти і науки повідомляється на сторінці у Facebook колишньої радниці МОН Іванни Коберник

Передає – джерело.

У поширеному нею дописі зазначається про збільшення тижневого навантаження на учнів 5-9 класів Нової української школи. Про це стало відомо під час громадського обговорення нової Типової освітньої програми для 5-9 класів, які вчитимуться за новим Державним стандартом згідно з реформою НУШ.

У повідомленні на сторінці співзасновниці ГО «Батьківський контроль» та «Смарт освіта» йдеться:

“Ні, вам не почулося і я не описалася. Проект типової освітньої програми пропонує ЗБІЛЬШИТИ тижневе невантаження, простіше кажучи – кількість уроків щодня. Згідно з проєктом, в 5-ти класників має стати по 6 уроків щодня і один раз 7, а з 7-го класу – у дітей буде по 8 уроків щонайменше чотири дні на тиждень. І це без врахування часу на домашні завдання. І при тому, що одною з головних причин запровадження 12-річної освіти було бажання РОЗВАНТАЖИТИ щоденне життя дітей, залишити їм час на відпочинок, хобі, прогулянки ну і власне кажучи, на дитинство”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З листа, скерованого до МОН у відповідь на такі пропозиції дізнаємося також, що навантаження має нібито зрости за рахунок таких дисциплін, як «Етика», «Здоров’я, безпека та добробут», «Підприємництво і фінансова грамотність».

Варто зауважити, що очолювана Кобернік громадська організація «Смарт освіта» знайшла і позитиви у запропонованій Типовій освітній програмі: Ми вітаємо запропоноване проєктом ТОП збільшення кількості годин на вивчення математики, природничих наук, української та англійської мови.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...