facebook

Не всім пенсіонерам будуть індексувати пенсії

Внести зміни до пенсійного законодавства мають намір в Кабінеті міністрів України.

Так, на засіданні 27 січня був схвалений новий законопроект, який пропонує встановити загальну індексацію. При цьому проводити її буде необхідно щорічно до 1 березня. Однак деякі експерти вважають, що через документа погіршиться становище деяких категорій пенсіонерів.

Так, діючі в даний час норми не передбачають проведення перерахунку для пенсіонерів, які отримують виплати по спецзакони: вчених, журналістів, деяких військових і працюючих пенсіонерів. В 2021-му році пенсії для цих категорій громадян не будуть перераховані, в той час як з 2022 року, якщо законопроект схвалить Рада, індексація стане загальною.

Крім того, в поточній редакції законопроекту не зовсім зрозуміло, як будуть перераховуватися пенсії, одержувані військовими пенсіонерами. В даний час максимальна пенсія для таких пенсіонерів обмежена на рівні 70% від грошового забезпечення на відповідній посаді.

Нагадаємо, що в Україні повинна була заробити трирівнева пенсійна система ще в 2003 році. Але через майже 20 років, ми маємо тільки солідарний і накопичувальний добровільний рівень. При цьому останнім охоплені менш як 1 мільйона українців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики вірять в те, що накопичувальна пенсійна система почне працювати в 2023 році. Про це повідомила глава відомства. Міністр соціальної політики сподівається, що в цьому році буде прийнятий закон про накопичувальну пенсійну систему, а у 2022 році будуть прийняті всі підзаконні акти і буде підготовлена ​​необхідна інфраструктура.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...