facebook

Українських заробітчан в Польщі можуть позбавити грошей

Скасувати виплату мінімальної пенсії для українських громадян мають намір політики польського Сейму. Так, польська партія запропонувала скасувати угоду про соціальне забезпечення між Польщею та Україною, яке діє з січня 2014 року.

На думку політиків, ZUS (Управління соціального страхування) не повинно виплачувати українцям, які працюють в Польщі мінімальну пенсію. Таке рішення, вважають польські чиновники, підтримає місцевий бізнес, звільнивши його від податків.

Крім того, чиновники пропонують скасувати обов’язкові внески в ZUS для малих і середніх підприємств. Кажуть, це дасть більше користі економіці. Усі пропоновані зміни обіцяють прописати в окремому законопроекті і внести на розгляд Сейму.

Нагадаємо, що Польща виплачує українським заробітчанам, які тривалий час пропрацювали на польській території, мінімальну пенсію за віком.

Раніше повідомлялося, що кількість бажаючих серед трудових мігрантів виїхати на заробітки в Польщу знову зростає. Як свідчать дані агентства з працевлаштування, пропозиція вже перевищує попит. Економісти польського банку Pekao SA заявляють, що в цьому році частка іммігрантів з України буде рости. Зараз вона становить близько 7-8 відсотків від усіх, хто працює в Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...