facebook

Потрібен порятунок! Трирічна Емілія через вроджену ваду перестає дихати по кілька разів на день

Емілія Шелест з Черкас має рідкісну вроджену генетичну хворобу і аномалію трахеї. Вона дихає лише через трубку у горлі і перестає дихати до десяти разів на день. Перестала б назавжди, аби не мама. 22-річна жінка стала реаніматологом для своєї доньки, бо відкачує її щоразу вручну і так майже три роки. Допомогти їй дихати самостійно здатні в Ізраїлі, а на це потрібно 78 тисяч доларів.

Дівчинка поводиться як звичайна дитина її віку, аби не трахеостома – трубка у її горлі, яку від слизу потрібно промивати безліч разів на день. І лише із нею вона дихає, бо має несформовану гортань з трахеєю. Емілія народилася із вадами серця, кістою у мозку, сама не дихала, а ще мала часті зупинки дихання. «Трахея немає хрящів і, коли вона дихає, вона спадається, і не потрапляє повітря в легені», – пояснює лікар дівчинки.

Їй встановили трубку, серце прооперували, а от чому у неї зупинки дихання, за майже три роки визначити не змогли. «Нам цього діагнозу не може поставить ніхто. Невролог пише, це рефлекторно-распіраторні напади. Вона може гратися, щось їй не подобається, вона робить вдих і все, вона видих уже не робить, поки я її не «розкачаю». Ручна вентиляція легень, я не можу відійти від неї ні на хвилину», – каже мама Емілії.

Дівчинку вже чекають і на пластичну операцію горла, і повну діагностику в Ізраїлі. Там ставлять свій діагноз – параліч зв’язок і обіцяють його виправити. “Ми хочемо прибрати трахеостомічну трубку. Але, для початку нам потрібно виправити проблему із голосовими зв’язками. Ми робимо операцію. Беремо реберний хрящ грудної клітини та імплантуємо його між голосовими зв’язками”, – кажуть лікарі.

Тоді вона зможе не тільки дихати, а й говорити, почнеться більш здорове життя. «Потрапляє повітря сухе, воно не відчуває – це постійні ускладнення у вигляді захворювань верхніх, нижніх дихальних шляхів”, – розповідає мама.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На операцію, переліт та обстеження потрібно 100 тисяч доларів, частину зібрали, лишилось 78 тисяч. Та це захмарна для родини сума. Тому і просять про допомогу.

Реквізити для допомоги:

5354 3230 9257 3135 _UKRSIBBANK

4441 1144 2356 1974 _ monobank

5168 7554 5562 6297 ПриватБанк

Шелест Інна

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...